Ismét Bajától Zomborig futnak

futas-600x220
BajaZombor2015-logo-250pxKözeleg az ötödik Zombor – Baja testvérvárosi ultramaratoni futóverseny rajtja. Idén augusztus 27-én, szombaton Zombor főteréről indulnak neki a futók a Baja-Zombor közötti 61 kilométeres távnak.

Az ultramaratoni versenyre nevező futók közül a legtöbben egyéniben tervezik teljesíteni a Baja-Zombor távot, míg a többiek 2, 4, fős váltóban remélik abszolválni a 61 kilométert. Limitidő is van, s eszerint maximium 8 óra alatt (és természetesen rövidebb idő alatt) lehet futni Zomborból Bajáig. Zombor-Bezdán- Kolut- Backi Breg – Hercegszántó – Dávod- Csátalja – Nagybaracska – Bátmonostor Baja útvonalon zajlik majd a verseny, s a hercegszántói határállomásnál – a szükséges okmányok ellenőrzése után – a határőrök a futók számára elkülönített sávban fogják átengedni a versenyzőket Szerbiából-Magyarországra.

A rajt a Zombor város főtéren lesz a szökőkútnál. Időpont: szombat délelőtt 9 óra. A bajai cél a Petőfi-szigeten a Turisztikai Központ épülete mellett lesz.
A hőségre való tekintettel sűrűn lesznek frissítőállomások (4-5 kilométerenként), s a korábbi versenyhez hasonlóan ezúttal is engedélyezett a kerékpáros kíséret. Váltópontok: Nagybaracska (4 fős váltók), Hercegszántó (2 fős ill. 4 fős váltók) (határállomás), Bezdán (4 fős váltók). A bajai célban 17:30-kor lesz eredményhirdetés, majd tésztaparty következik.

Comments are closed.